2007 ÖSYS EK BAŞVURULAR-2.YERLEŞTİRMELER

Burslar için burs.blogcu.com u ziyaret etmeyi unutmayın
İYİ GÜNLER SAYIN ÖSSZEDELER...
ÖSS YERLEŞTİRME SONUÇLARI AÇIKLANDI VE KAZANAMAYAN YÜZBİNLERCE ÖSSZEDE BULUNMAKTADIR. VE "2007 ÖSS EK KONTEJANLAR" I HEPİNİZ MERAK ETMEKTESİNİZ.
EK KONTENJAN (EK YERLEŞTİRMELER) NEDİR?
EK KONTENJANLAR BAZI ÜNİVERSİTELERE KAYIT YAPTIRAMAYAN ,KAYIT TARİHİNİ KAÇIRAN,BEĞENMEYİP GİTMEYENLERİN YERİNE , TERCİH YAPARAK KAZANAMADINIZ YAZISI YAZANLAR VE
"Ek yerleştirmelerde gözden kaçan bir konu da genel yerleştirme ile özel yetenek sınavıyla bir bölüme kesin kayıt yaptıran adayların da ek yerleştirme için tercih yapabilecekleri konusudur. Adaylar tercih etmeyi düşündükleri yükseköğretim programlarının gerektirdiği koşulları karşılamaları halinde tercihte bulunabilirler." BU KOŞULDA OLANLAR BAŞVURABİLECEK...

EK YERLEŞTİRMELER DAHA BAŞLAMADI.NEDENİ TABİ Kİ ASİLLERİN KAYIT İŞLEMİ DAHA BAŞLAMADI.ASİL KAYITLAR
3-10 Eylül 2007 BU TARİHLER ARASINDA OLACAĞI İÇİN 10 EYLÜLDEN İTİBAREN BAŞVURULAR BAŞLAYACAKTIR...
SİTEMİZDEKİ "EK KONTENJAN NEDİR" YAZISINDAKİ OKUYARAK DAHA AYRINTILI BİLGİ EDİNEBİLİRSİNİZ...
SORULARINIZI BU BAŞLIK ALTINDA SORABİLİRSİNİZ...



ve işte ösym nin basın duyurusunun bir kısmı

2007 –ÖSYS MERKEZİ YERLEŞTİRME SONUÇLARI

17 Haziran 2007’te yapılan Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) ile 24 Haziran 2007’te yapılan Yabancı Dil Sınavı (YDS) sonuçlarına ağırlıklı ortaöğretim başarı puanlarının katılması ile hesaplanan Y-ÖSS puanlarına göre adayların yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme işlemleri sonuçlanmıştır. Yerleştirme işlemi sınavsız geçiş hakkına sahip meslek lisesi mezunlarını da kapsamıştır.


Adaylar, yerleştirme sonuçlarını internetten öğrenebileceklerdir.


2007-ÖSYS Sınav Sonuç Belgeleri adaylara gönderilmeyecektir. Adaylara ilişkin yerleştirme ve kimlik bilgilerini içeren fotoğraflı aday listeleri üniversite rektörlüklerine gönderilecektir.

Yükseköğretim programlarına kayıtlar 3-10 Eylül 2007 tarihleri arasında yapılacaktır. Adaylar, kayıt için gerekli evrakla birlikte yerleştirildikleri üniversitelere başvurmalı ve kayıtlarını yaptırmalıdırlar.

Adaylar, Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından sağlanan burs, kredi, katkı kredisi ve yurt başvurularını 16-24 Ağustos 2007 tarihleri arasında https://yurtkur.osym.gov.tr internet adresinden yapabileceklerdir.

Hiç yorum yok: